[EK<21] Nuytinck hekelt gemiste kans Jong Oranje

Niels (DerMeister)

Bram Nuytinck kreeg van Cor Pot de kans om zich te bewijzen bij Jong Oranje, maar hij en de andere 'B-spelers' gingen onderuit tegen Spanje.

Omdat Jong Oranje al geplaatst was voor de halve finale, kregen de bankspelers de kans van Cor Pot. Spanje was echter met 3-0 te sterk in het laatste groepsduel. De voormalige aanvoerder van Jong Oranje baalde van het zwakke optreden van de 'B-garnituur'.

"Dit was het moment dat we ons konden bewijzen. Met de jongens die vandaag in de basis speelden, hebben we het de vaste elf heel moeilijk gemaakt op de training", vertelde hij aan de website van de UEFA.

"Daarom kregen we van de trainer deze kans. Dan moet je die echter wel pakken. Als je dan zo met 3-0 verliest van Spanje, dan is dat maar moeilijk te verwerken."

Nuytinck verwacht een moeilijke wedstrijd tegen Italië in de halve finale. "We hebben in augustus nog tegen ze gespeeld (3-0 verlies, red.). Ze hebben een erg goed team, te vergelijken met Spanje. De spelers die gaan spelen tegen Italië zijn gelukkig weer fit, dus het zal een heel andere wedstrijd worden."