FOK! wat een weer... Veel wind

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Het voelde gisteren zowaar eens wat benauwd aan buiten en na alle kou was dat toch wel een vreemde gewaarwording. Ook viel er in de middag plaatselijk wat lichte regen en op veel plaatsen was dat de eerste neerslag van juni. Toch was de zon ook nog wel af en toe te zien. Vandaag speelt de wind een hoofdrol in ons weerbeeld.

Gisteravond en vannacht heeft het in een groot deel van het land wat harder geregend. Plaatselijk viel er toch wel een paar millimeter. Deze regen trekt de komende uren naar het oosten toe weg en vervolgens klaart het ook weer enige tijd op. In de loop van de middag begint het echter in het zuiden en oosten opnieuw te regenen. Ik sluit niet helemaal uit dat de regen zich nog wat verder over het land gaat uitspreiden, doch ik denk dat het vanmiddag in een vrij groot deel van het land toch wel grotendeels droog blijft. In het noordwesten kan er in de avond ook weer een bui gaan vallen.

De wind blaast er vandaag rustig op los en komt uit het zuidwesten. Langs de kust is deze krachtig tot hard, maar ook in het binnenland kan het wel eens vrij krachtig (5) gaan waaien. Mogelijk komt het ook tot een paar zware windstoten en dat zeker in het noordwesten. Bij dit alles liggen de temperaturen tussen de 17 en 22 graden, maar bij voldoende opklaringen misschien nog een graadje hoger.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Cult
Tot besluit van het reisverslag van ADQ bij deze nog even wat cultuur met deze schitterende Kathedraal. 

CultW
Ik denk dat ADQ ons hier wel iets meer over kan vertellen?

CultW
Wat een prachtig kasteel! Veel dank aan ADQ voor zijn mooie foto's.