Overname failliete Apple-verkoper iCentre nabij

Oscar.

De verkoper van Apple-producten iCentre wordt waarschijnlijk overgenomen door de eigenaar van Dixons. Maandag werd bekend dat iCentre uitstel van betaling heeft gekregen. De overname zou binnen een week al afgerond kunnen zijn, meldt iCentre.

Volgens het bedrijf met 34 vestigingen in Nederland zijn de financiële problemen ontstaan door snel teruglopende verkopen. In de eerste vijf maanden van dit jaar lag de omzet per vestiging 'substantieel' lager dan in die periode een jaar eerder. De consument koopt minder en de concurrentie is toegenomen, stelt de onderneming.

De directie van iCentre voert al enige tijd gesprekken met BAS Group, waartoe onder meer Dixons en Mycom behoren. In totaal heeft deze onderneming 190 winkels in Nederland.

De keten iCentre is een 'premium reseller' van Apple-producten en biedt ook reparaties van iPods en iPhones aan. Daarnaast levert iCentre Apple-producten met educatieve functies aan scholen en is het actief op de zakelijke markt. Er werken circa vijfhonderd mensen.