FOK!filmtips van de dag: The Matrix Reloaded

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Na de dood van zijn vader raakt de tiener Kale Brecht zo diep in de problemen, dat hij veroordeeld wordt tot huisarrest. Zijn moeder Julie werkt dag en nacht om rond te komen, maar dat kan Kale weinig schelen. De muren komen op hem af en om de tijd te verdrijven, begint Kale vanuit zijn slaapkamer alle buren in de gaten te houden met een verrekijker. Zo gluurt hij samen met zijn vriend Ronnie graag naar het nieuwe sexy buurmeisje Ashley. Maar hun voyeurisme leidt ook tot een verschrikkelijke ontdekking: Kale vermoedt dat één van zijn buren een seriemoordenaar is. Zit hij op het juiste spoor of zijn deze verdenkingen slechts het resultaat van claustrofobie, paranoia en overactieve fantasie? Disturbia heeft een cast met onder andere Carrie-Anne Moss, Sarah Roemer en Shia LaBeouf. Te zien om 20.00 uur op RTL5.

Becca en Howie Corbett pakken de draad van het dagelijkse leven weer op na een tragisch, plotseling verlies. Acht maanden geleden waren ze nog een gelukkig gezin, met alles wat ze maar te wensen hadden. Nu zitten ze gevangen in een warnet van herinneringen, verlangens, schuldgevoelens, verwijten, sarcasme en woede-uitbarstingen. Ieder verwerkt het verlies anders. Het verdriet uit zich in golfbewegingen. Schoorvoetend praat Becca er met haar moeder over en in het geheim zoekt ze contact met de jongen die betrokken was bij het ongeluk dat alles veranderde. Ondertussen valt Howie tegen haar uit en denkt hij troost te vinden bij iemand anders. Toch proberen ze samen, soms tegen beter weten in, weer inhoud te geven aan het leven.

Haar hoofdrol in dit drama, Rabbit Hole, dat gebaseerd werd op het toneelstuk van David Lindsay-Abaire, leverde Nicole Kidman een Oscarnominatie op. Te zien om 21.00 uur op Nederland 3.

De laatste menselijke stad Zion is ontdekt door de machines die de mensheid in hun macht hebben. Morpheus is er echter van overtuigd dat Neo in staat is de Matrix te vernietigen. Hun hoop is gevestigd op de Keymaker die toegang heeft tot alle 'achterdeuren' binnen de schijnwereld, ook van de deur die naar het mainframe leidt. Deze man wordt echter gevangen gehouden door de eigenzinnige Merovingian die bijgestaan wordt door de Twins, een duo dat zich dwars door alle code kan verplaatsen. Ondertussen zint een herboren agent Smith op wraak, vastbesloten Neo uit te schakelen en hij krijgt meer dan genoeg hulp, van zichzelf. The Matrix Reloaded is te zien om 22.00 uur op Veronica.

Na een explosie op de maan van de Klingons, hebben ze vijftig jaar voordat hun ozonlaag compleet kapot is en die iedereen sterft. Hun enige keuze is om zich aan te sluiten bij de Federation, wat een eind betekent aan zeventig jaar oorlog. James T. Kirk en zijn crew zijn de aangewezen personen om te helpen bij de onderhandelingen over het grote probleem. De vredesonderhandelingen verlopen niet goed en uiteindelijk belanden Kirk en McCoy op Rura Renthe, een werkkamp in de sneeuw, waar ze terecht komen na veroordeeld te zijn voor de aanslag. Het is aan Kirk om te ontsnappen en zijn onschuld te bewijzen. Star Trek VI: The Undiscovered Country is te zien om 00.00 uur op RTL7.

The King's Speech was al een FOK!filmtip van de dag op 28-04 jl.

Alvin and the Chipmunks, Garfield: A Tail of Two Kitties, An Officer and a Gentleman, The Invasion, The Skeleton Key,  Al-mor wa al rumman (Pomegranates and Myrrh, Valentine, The Rock, Westworld en Honeydripper zijn vanavond ook op de televisie te zien.