[UK Open] Uitslagen derde ronde

Tom (Nappie-Oleon)

De FA Cup of Darts is vandaag verder gegaan met de derde ronde. De top 32 van de UK Open Order of Merit kwam in actie tegen de 32 winnaars van de tweede ronde welke gisteren zijn afgewerkt. Namens de lage landen kwamen Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en de gebroeders Huybrechts in actie. De wedstrijden gingen 'best of 17 legs'.

Van Barneveld kwam tegen Michael Smith slecht uit de startblokken. Bij 0-3 achter gingen de dubbels ineens lopen voor de Hagenaar, met als gevolg dat hij de achterstand in 4-3 omboog. Smith, wereldjeugdkampioen en eerder de tegenstander van Barney op het WK, wist tegen de vijfvoudig wereldkampioen goed stand te houden.

In een spannende slotfase miste Van Barneveld dubbel 12 voor een negendarter. Zijn tweede poging op dubbel 12 slaagde, en kwam zo op één leg van de winst. De Engelsman forceerde nog een beslissende leg maar Barney maakte vanaf 88 en via dubbel 14 de 9-8.

Jelle Klaasen wist gisteren als enige Nederlander in de 'preliminaries' te overleven, El Matador lootte voor vanavond Ross Smith. Ook met deze Engelsman had hij het even moeilijk, maar wist uiteindelijk toch een klinkende zege te boeken: 9-7.

De Belgische broers mochten helaas niet samen door naar de kwartfinales. Waar Kim Huybrechts op podium twee zegevierde tegen de Duitser Jyhan Artut (9-7), kreeg zijn oudere broer Ronny op het hoofdpodium een whitewash om zijn oren van Phil Taylor.

Van Gerwen speelde op hetzelfde hoofdpodium de laatste partij tegen Mervyn King. Onlangs troffen de heren elkaar nog in Oostenrijk in de finale welke in het voordeel van Mighty Mike eindigde. Lang ging het vanavond gelijkop maar bij een 4-4 stand in legs besloot Van Gerwen het gaspedaal in te trappen, met een 9-5 eindstand als resultaat.

Uitslagen derde ronde, Nederlanders en prominenten:

     
Mark Webster 2-9 Richie Burnett
John Part 9-4  Ted Hankey
Phil Taylor 9-0  Ronny Huybrechts
Michael van Gerwen 9-5  Mervyn King
Kim Huybrechts 9-5 Jyhan Artut
Simon Whitlock 4-9  Wes Newton
Raymond van Barneveld 9-8 Michael Smith
Adrian Lewis 9-1  Matthew Dennant
James Wade 9-7  Jamie Caven
Robert Thornton 9-7  Matthew Edgar
John Bowles 9-5 Paul Nicholson
Andy Hamilton 9-6  Andy Boulton
Stephen Bunting 9-3 Andy Jenkins
Kevin Painter 9-1  Jason Hogg
Ross Smith 7-9 Jelle Klaasen
Gary Anderson   Andy Smith