'Wuytens laat keuze vallen op AZ'

Niels (DerMeister)

Jan Wuytens vervolgt zijn carrière bij AZ Alkmaar. De verdediger gaat daar een vierjarige verbintenis tekenen. Daarmee verkiest hij de Alkmaarders boven Club Brugge en FC Twente.

De Telegraaf weet te melden dat de onderhandelingen van Wuytens met Club Brugge te moeizaam gingen om tot een overeenkomst te komen en dat de linkspoot daardoor voor een vierjarig contract bij AZ kiest.

Ook FC Twente was in de running om de transfervrije Belg binnen te hengelen. Toch verkiest Wuytens AZ boven de Tukkers. Mogelijke reden daarvoor kan het behaalde Europese voetbal van AZ zijn. Via de gewonnen beker plaatste de ploeg van Gert-Jan Verbeek zich daarvoor.

Dat doel bereikte hij ook met zijn huidige club, FC Utrecht. Alhoewel AZ pas twee voorrondes later instroomt, waardoor de kans op het behalen van de groepsfase aanzienlijk groter is.

Wuytens speelde vier seizoenen voor FC Utrecht. Daarin kwam hij 119 competitiewedstrijden in actie. Hij kwam zes doelpunten voor de Domstedelingen. Zijn verblijf is daarmee behoorlijk succesvol te noemen. Hij kon immers onder verschillende trainers rekenen op een basisplaats.