Garmin-Sharp strikt 'veelzijdige' Gaimon

zoem

Garmin-Sharp heeft zich voor volgend wielerseizoen versterkt met de 26-jarige Amerikaan Phil Gaimon. De renner tekent een eenjarig contract, zo meldt de wielerploeg woensdag. Gaimon rijdt momenteel voor Bissell Pro Cycing, een Procontinental-team uit de Verenigde Staten.

Manager Jonathan Vaughters denkt dat de nieuwste aanwinst op alle terreinen goed uit de voeten kan. "Hij is een veelzijdige renner, die veel voor ons kan betekenen." Gaimon is op zijn beurt ook in zijn nopjes met zijn toekomstig werkgever. "Er is geen enkel team waar ik liever voor zou willen rijden", reageert hij op de website van Garmin-Sharp.

De Amerikaan viel vorige week op tijdens het nationale kampioenschap op de weg. Daar leek hij na een indrukwekkende solo op weg naar de titel, maar werd hij ingerekend in de slotkilometers. Gaimon won dit kalenderjaar de tijdrit in de Ronde van San Dimas en eindigde in het algemeen klassement van de Tour of the Gila als tweede.

De renner wordt bij de formatie ploegmaat van de Nederlanders Martijn Maaskant, Thomas Dekker en de gebroeders Michel en Raymond Kreder. Eerder tekende talent Dylan van Baarle voor twee jaar bij de Amerikaanse ploeg.