Erotische film met Lindsay Lohan toch naar Venetië

ArtistA (Jonathan)

De erotische thriller The Canyons met Lindsay Lohan in de hoofdrol wordt buiten de competitie vertoond op het filmfestival van Venetië. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Opmerkelijk, want de film werd eerder te slecht bevonden voor onder meer het film- en muziekfestival South by Southwest in Texas en het Sundance filmfestival in Utah.

De film gaat over seks, glamour en eeuwig jong willen blijven in het moderne Hollywood. Het scenario is van Bret Easton Ellis, bekend van het boek American Psycho. Regisseur Paul Schrader heeft enkele scenario's van filmklassiekers op zijn conto staan, waaronder Taxi Driver, Raging Bull, American Gigolo en The Last Passion of the Christ.

Waar de film eerder nog door anonieme bronnen 'lelijk en doods' werd genoemd, is de festivalleiding in Venetië verheugd met de komst van The Canyons. "We zijn blij dat we ons publiek deze langverwachte film mogen tonen", zegt festivaldirecteur Alberto Barbera. "Deze geeft een helder beeld van het huidige Hollywood en is tegelijkertijd een prachtig voorbeeld van hoe een film te produceren."

Schrader zit dit jaar de jury voor van het Orizzonti-gedeelte van het filmfestival in Venetië, dat wordt gereserveerd voor opmerkelijke films die de hoofdcompetitie niet halen. De Italiaanse regisseur Bernardo Bertolucci is dit jaar juryvoorzitter voor de hoofdcompetitie. Het filmfestival in Venetië vindt dit jaar plaats van 28 augustus tot 7 september.


Erotische film met Lindsay Lohan toch naar Venetië (Foto: Novum)