Mourinho: "Ronaldo accepteert geen kritiek"

zoem

José Mourinho heeft zich bij Real Madrid regelmatig geïrriteerd aan sterspeler Cristiano Ronaldo. "Hij heeft een probleem", zei de coach dinsdag in het Spaanse televisieprogramma Punto Pelota. "Hij wilde geen kritiek meer accepteren."

The Special One tekende maandag een contract bij Chelsea. Voor Mourinho reden genoeg om een boekje open te doen over zijn tijd in Madrid. "Als trainer wil je spelers beter maken. Dat gaat gepaard met kritiek. Maar misschien denkt Cristiano dat hij het beter weet dan de coach."

Toch is de oefenmeester niet alleen maar negatief over de 28-jarige vedette. "Hij gaf altijd alles voor Real. Ik heb drie geweldige seizoenen met hem gehad." Mourinho liet Ronaldo, die in 2009 voor honderd miljoen euro overkwam van Manchester United, aan de linkerkant spelen.

De Portugese trainer zegt dat Ronaldo goed uit de verf kwam bij Real door zijn tactische omzetting. Afgelopen seizoen was hij in 34 competitieduels goed voor evenveel doelpunten. "Ik heb voor Cristiano de meest geschikte positie gevonden om productief te zijn."

Mourinho liet ook weten dat de rol van Pepe vermoedelijk is uitgespeeld bij De Koninklijke. "Nu ik vertrek, weet ik niet wat er gebeurt." Pepe moest zijn plek afstaan aan de jonge Raphaël Varane en dat kon de 30-jarige verdediger moeilijk verkroppen. "Ze noemen hem 'De Killer' bij Real", verwijst hij naar de karatetrappen die Pepe uitdeelde op trainingen. "Hij moest bijna vertrekken, maar ik ben voor hem opgekomen."

Dat de 20-jarige Varane speelde was volgens Mourinho een logische keuze. "Pepe kon het niet accepteren dat een tien jaar jongere speler ten koste van hem in de basis stond. Maar Varane verdiende het om te spelen." De coach hoopt dat de Braziliaan met een Portugees paspoort nog een toekomst heeft in Madrid. "Real heeft iemand met zo'n mentaliteit nodig."