Oefenduel Brazilië en Engeland gaat toch door

Frank (franklop)

De vriendschappelijke interland tussen Brazilië en Engeland van zondag gaat toch door. Een hogere rechter verwierp een uitspraak van een lager hof om de wedstrijd vanwege veiligheidsredenen te verbieden, zo maakte de deelstaatregering van Rio de Janeiro bekend in een verklaring.

De lokale rechter Adriana Costa dos Santos had de wedstrijd in eerste instantie verboden omdat de veiligheid in het vernieuwde Maracana stadion niet kon worden gewaarborgd. De beroemde voetbaltempel heropende in april na drie jaar van werkzaamheden zijn deuren.

De deelstaatregering van Rio vocht met succes de beslissing aan, die een aantal uur later alweer ongedaan werd gemaakt. Volgens de oostelijke staat voldoet het stadion gewoon aan de vereiste veiligheidsvoorwaarden en was er sprake van een 'bureaucratische fout'. Een rapport waarin staat dat het Maracana wel veilig is, zou niet bij de juiste autoriteiten zijn afgeleverd.

Brazilië en Engeland staan voor het eerst sinds 1984 in Rio tegenover elkaar. Het oog van de wereld is de komende jaren gericht op het Maracana stadion, dat wedstrijden tijdens de Confederations Cup in juni, het WK volgend jaar en de Olympische Spelen van 2016 toegewezen heeft gekregen.