[RG] Bartoli overleeft matchpoints tegen Govortsova

Peterselieman

Marion Bartoli is dinsdag op Roland Garros in de eerste ronde door het oog van de naald gekropen. De als dertiende geplaatste Française overleefde tegen Olga Govortsova twee matchpoints en trok de partij vervolgens naar zich toe: 7-6 (8), 4-6 en 7-5.

De Australische Samantha Stosur reikte ook tot de tweede ronde. Ze was met 6-0 en 6-2 te sterk voor Kimiko Date-Krumm. Jelena Jankovic (18) versloeg Daniela Hantuchova met 6-4 en 7-6 (7).

Bij de mannen moest de veelbesproken Bernard Tomic opgeven. De 20-jarige Australiër had de eerste twee sets verloren van Victor Hanescu toen hij opgaf wegens hamstringklachten.

Tomic kwam de afgelopen tijd vooral in het nieuws vanwege zijn vader tevens coach. Die wordt verdacht van mishandeling van de trainingspartner van zijn zoon en wordt de toegang tot het Roland Garros-complex daarom geweigerd.

Tommy Haas (12) bereikte soeverein de tweede ronde. De Duitser versloeg Guillaume Rufin met 7-6 (4), 6-1 en 6-3. Nikolay Davydenko, ooit de nummer drie van de wereld, had weinig problemen met Florent Serra: 6-3, 6-4 en 7-5.