Falcao vertrekt naar AS Monaco

Tiede-Jan Breevaart

AS Monaco heeft 60 miljoen euro overgemaakt aan Atlético Madrid voor Radamel Falcao. Dit is de gelimiteerde afkoopsom die in het contract van de Colombiaan staat.

Vandaag doorstond hij de medische keuring. Het contract bevat zo'n tien miljoen euro salaris per jaar en loopt de komende vijf jaar. Komende week zal Falcao zijn handtekening zetten is de verwachting. In Spanje scoorde Falcao zeventig goals in negentig officiële duels.

Miguel Ángel Gil Marín, voorzitter van Atlético, had een belofte gedaan aan Falcao: "We beloofden hem dat we zouden helpen als hij zijn vorm zou vasthouden en ons naar de Champions League zou loodsen, wat gelukt is. Welke beslissing hij ook neemt, wij staan achter hem." 

James Rodríguez en João Moutinho tekende eerder al beide voor vijf seizoenen. In totaal hebben de Monegasken honderddertig miljoen neergeteld voor de drie aankopen.

Eigenaar Dmitri Rybolovlev wil voor Monaco ook Fabio Coentrão kopen. De Portugees wil weg bij Real Madrid. Het lijstje van de promovendus bevat meerdere topnamen, welke dit, naast Coentrão, zijn is niet bekend.