[Primera División] Valencia na zege dicht bij ticket Champions League

Boris (borisz)

Valencia heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om een Champions Leagueticket. De club won in de voorlaatste speelronde in de Primera Division thuis met 1-0 van Granada, terwijl concurrent Real Sociedad slechts een punt pakte tegen Real Madrid: 3-3. Beide ploegen stonden op 62 punten, maar Valencia heeft nu twee punten voorsprong: 65 om 63.

Barcelona kan nog altijd het record van Real Madrid van honderd punten in de competitie evenaren. De derby tegen Espanyol werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Alexis Sanchez en Pedro. De Catalanen staan met nog een wedstrijd te spelen op 97 punten.

Malaga is zeker van een ticket voor de Europa League. De Zuid-Spaanse formatie won met 3-1 van Deportivo la Coruña. Ook Real Betis kan Europees voetbal nauwelijks meer ontgaan. Dankzij een 4-0 winst op Real Zaragoza is de voorsprong op nummer acht Rayo Vallecano nu drie punten. Het doelsaldo van Betis is bovendien zeventien goals beter.

Onderin strijden Real Mallorca (0-0 bij Atletico Madrid), Zaragoza, Celta de Vigo (2-0 winst bij Real Valladolid) en Deportivo tegen degradatie. Deportivo staat momenteel aan de goede kant van de degradatiestreep met 35 punten, maar Celta en Zaragoza hebben slechts een punt minder en hekkensluiter Mallorca staat op 33.

Overige uitslagen Primera Division zondag:

Athletic Bilbao - Levante 0-1

Osasuna - Sevilla 2-1

Getafe - Rayo Vallecano 1-2