Ten Hag: "We moeten creatief zijn"

Maarten (rubbereend)

Erik ten Hag zag zijn ploeg promoveren naar de Eredivisie en werd door de Go Ahead Eagles-aanhang luidkeels toegezongen.

De oefenmeester zorgde voor de eerste promotie van Go Ahead sinds zeventien jaar. Hij wil echter niet alleen de eer op strijken. "We hebben het met z'n allen gedaan. Het is een vorm van waardering en dat apprecieer ik zeer", zegt hij tegen Eredivisie Live.

"We hebben de kennis dat je met 3-0 voor staat. Je ziet toch dat de spanning bij een paar spelers een rol gaat spelen. Dan haal je niet het niveau dat je normaal kunt halen", vertelt hij.

"Voetballend zit er onvoorstelbaar veel in deze ploeg. Er zitten echt talenten in en daar gaan we in de toekomst van genieten in Nederland. We kunnen ons altijd versterken, maar je zult creatief moeten zijn. Als het team zich ontwikkelt, dan is er veel mogelijk."

De club uit Deventer stond er, zoals gezegd, al goed voor in de heenwedstrijd. Ten Hag waakte echter voor onderschatting. "Nu kunnen we echt gaan genieten. Dat gaan we nu ook zeker doen."