Oranje Zwart sleept derde finaleduel uit het vuur

Boris (borisz)

De strijd om de landstitel bij de mannen is nog niet gestreden. Dankzij een treffer van Rob Reckers in de verlenging versloeg Oranje Zwart rivaal Rotterdam in Eindhoven met 3-2 en dus moet een derde wedstrijd uitmaken welke ploeg kampioen van Nederland wordt.    

Oranje Zwart zal volgende week mogelijk niet kunnen beschikken over aanvoerder Robert van der Horst. Hij kwam bij de voorbereiding op de 2-0 hard in aanraking met Oliver Polkamp en raakte geblesseerd aan zijn schouder.      

Na een wat zouteloos begin waren de beste kansen in de eerste helft voor de thuisploeg. De Eindhovenaren kregen drie strafcorners, maar verzilverden geen enkele poging. Aan de overkant van het veld was Rotterdam – op een vroege strafcorner na – ongevaarlijk. Het meest opvallende moment voor de rust kwam op naam van Simon Child. De spits van Rotterdam liet zijn stick namelijk uit zijn handen schieten toen hij uithaalde. Het slaghout bleef een paar meter hoog in de hekken hangen er werd er door de acrobatische aanvaller hoogstpersoonlijk weer uitgevist.      

Het gebrek aan spektakel werd in de tweede helft meer dan goedgemaakt. Kort na de pauze opende Jelle Galema de score. Na een grimmige fases met gele kaarten aan weerszijden, maakte Thomas Briels uit een counter de 2-0. Bij de aanval die tot deze treffer leidde, raakte Van der Horst geblesseerd. Hij botste met Polkamp – die beboet werd met een gele prent - en verliet het veld.      

OZ leek van slag na deze tegenvaller en zag Rotterdam binnen zes minuten de aansluitingstreffer maken, via Willem Hertzberger. In de slotfase kwamen de bezoekers nog op gelijke hoogte doordat Willem’s broer, Jeroen raak pushte uit een strafbal.      

De verlenging was ruim vijf minuten jong toen Rob Reckers zich tot het goudhaantje van de dag kroonde. De oud-international tekende van dichtbij voor de golden goal, waardoor Oranje Zwart nog in de race is voor de landstitel. De beslissing valt zondag 2 juni. Ook dat duel wordt gespeeld op het veld van de Eindhovenaren