FOK!filmtips van de dag: Cinderella Man

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Komedie waarin de trouwplannen van een rijke vrouw overhoop worden gehaald door de komst van haar ex-man, een knappe playboy. The Philadelphia Story heeft een cast met onder andere Cary Grant, Katharine Hepburn en James Stewart. Te zien om 14.05 uur op Één.

In Jackass: The Movie halen de van de TV-serie bekende idioten, waaronder Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn en natuurlijk Johnny Knoxville, de meest onmogelijke stunts uit waarbij elke notie van persoonlijke veiligheid overboord wordt gesodemieterd met als doel zoveel mogelijk mensen te laten bulderen van het lachen. Ook in deze film wordt deze doelstelling onherroepelijk gehaald, zij het dat bij de grootste Jackass-haters dat alleen maar meer braakneigingen op zou roepen, terwijl de fans al kokhalzend en schaterlachend zullen kijken. In principe is Jackass: The Movie ook geen echte film, maar meer drie afleveringen achter elkaar met een iets groter budget. Te zien om 21.30 uur op RTL7.

Ex-CIA agent Claire Stenwick en ex-MI6 agent Ray Koval, gespeeld door Julia Roberts en Clive Owen, zijn beiden overgestapt naar het bedrijfsleven en hebben in het geheim een relatie. Als ze verwikkeld raken in een levensgevaarlijk spionagespel, ontdekken ze welke gevolgen dit voor hun werk heeft. Want in hoeverre kan je je geliefde vertrouwen? Duplicity is te zien om 21.30 uur op NET5.

Regisseur Ron Howard, producent Brian Grazer en acteur Russell Crowe werkten al eerder samen aan A Beautiful Mind, die vier Oscars opleverde. Voor het boksdrama Cinderella Man wordt het trio opnieuw aangevuld door scenarioschrijver Akiva Goldsman. Die samen met Cliff Hollingsworth het waargebeurde verhaal van James J. Braddock tot een filmscript bewerkte. Bokser James 'Cinderella Man' Braddock (1905-1974) won na zijn comeback 51 van de 58 gevechten en diende als voorbeeld voor het Amerikaanse volk. Russell Crowe heeft ervaring met vechtscènes opgedaan in Gladiator, maar liep tijdens de bokstraining toch een blessure op. Hij ontwrichte zijn arm, waardoor de opnames twee maanden uitliepen. Te zien om 23.30 uur op BBC2.

Das Haus der Krokodile (Het Huis met de Krokodillen), Barbie in a Mermaid Tale 2 (Barbie in Een Zeemeermin Avontuur 2), De brief voor de koning, WarGames: The Dead Code en The Lake House zijn ook films die vandaag op de televisie te zien zijn.