Pellatz: "Druk ligt bij Roda JC"

Tiede-Jan Breevaart

Sparta Rotterdam reist zondag af naar Kerkrade om te promoveren. Doelman Nico Pellatz heeft vertrouwen en legt de druk bij de thuisploeg.

Op Het Kasteel eindigde het donderdag tussen Sparta en Roda in 0-0. Een gelijkspel met goals is dus voldoende voor promotie. "We hebben niets te verliezen", zegt Pellatz in gesprek met RTV Rijnmond. "De druk ligt volledig bij de tegenstander."

"Niemand verwacht dat we morgen met 6-0 winnen. Van afgelopen donderdag hebben we geleerd dat ze achterin kwetsbaar zijn", vervolgt de Duitser. "Elke ploeg heeft sterke en zwakke punten. Natuurlijk is het een goed team. Ze hebben veel kwaliteiten, maar als wij een goede dag hebben kunnen we promoveren."

Pellatz maakt zich dus geen zorgen. "Elke wedstrijd krijgen we kansen, als we die benutten gaan we de Eredivisie in." Sparta begon het seizoen met als doel kampioen te worden, maar als het nu alsnog promoveert kan de club trots terugkijken. "We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik ben in ieder geval optimistisch dat het gaat lukken", besluit de doelman.