'Neymar tekent bij Barcelona'

Maarten (rubbereend)

Neymar maakt deze zomer de overstap van Santos naar Barcelona. Real Madrid bood meer, maar de aanvaller prefereerde Barça. Dat bevestigen bronnen binnen Barcelona aan Goal.com.

De 21-jarige Neymar tekent voor vijf jaar in Camp Nou. Santos zou de transfersom van 28 miljoen euro hebben geaccepteerd, die Barça zou hebben gebben geboden. Real Madrid zou zeven miljoen meer hebben geboden, zij het tevergeefs.

Neymar gaat in Barcelona zeven miljoen euro per jaar opstrijken. De aanvaller staat al jaren in de belangstelling van meerdere Europese topclubs. Ook Chelsea werd vaak genoemd als mogelijke volgende werkgever. Neymar gaf jarenlang de voorkeur aan een langer verblijf in zijn vaderland.

Onderdeel van de deal zijn twee oefenduels die de Catalanen zullen afwerken tegen Santos, ter waarde van twee miljoen euro per wedstrijd. Op beide continenten zal er een worden gespeeld. Neymar is bezig aan zijn vierde seizoen bij Santos en kwam al dertig keer uit voor het Braziliaanse elftal. Hij scoorde daarvoor twintig keer.