[Darts] Taylor: "Van mijn voetstuk gestoten"

Tom (Nappie-Oleon)

De huidige vorm van Michael van Gerwen heeft de beste darter aller tijden Phil Taylor aan het denken gezet. De grootmeester, die de Premier League 2013 titel aan de Nederlander moest overlaten, beseft dat hij met een nieuwe 'concurrent' te maken heeft en stelt zich strijdbaar op. Als het aan The Power ligt mag de jonge sensatie zijn borst nat maken.

"Michael van Gerwen is mijn nieuw doelwit. Geen Barney, Dennis Priestley, Eric Bristow of Jocky Wilson. Gedurende mijn gehele carrière werd ik door spelers verslagen en van mijn voetstuk verstoten. Michael heeft mij van mijn voetstuk verstoten. Ik zal dus terugslaan en hem uitschakelen. Hij is de volgende Raymond van Barneveld." Aldus Taylor.

"Ik denk dat elke speler achter hem aan zit. Hij speelt momenteel briljant, die 132 finish in de finale van de Premier League Darts was klasse. Michael en ik zullen nog vaak tegen elkaar uitkomen. Ik ga me kapot trainen, maar ik ga slagen. Mijn vorm komt er weer aan. Misschien heb ik zelfs nog nooit zo hard gewerkt."

In het afgelopen half jaar hebben Taylor en Van Gerwen de degens vijfmaal gekruist op TV toernooien. Op de Grand Slam of Darts 2012 liet Mighty Mike al van zich spreken met een overwinning, maar in de finale van het WK kon Van Gerwen Taylor net niet van zijn zestiende wereldtitel afhouden. Op de afgelopen Premier League Darts sloeg van Gerwen terug; hij won in een bloedstollende finale met 10-8.