Arrestaties bij invallen coffeeshops Maastricht

Redactie

Bij de invallen woensdag in twee coffeeshops in Maastricht zijn twee arrestaties verricht. Een van de aangehouden verdachten is de eigenaar van coffeeshop Easy Going Marc Josemans, de ander is de beheerder van coffeeshop Heaven 69, meldt de politie.

De verdachten zijn aangehouden omdat ze softdrugs verkochten aan mensen die niet in Nederland wonen. Ze worden verhoord en de politie maakt proces-verbaal op. Bij het onderzoek woensdag in coffeeshops Heaven 69 aan de Brusselsestraat en Easy Going aan de Hoenderstraat is verder de handelsvoorraad softdrugs in beslag genomen.

Josemans is behalve eigenaar van Easy Going voorzitter van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM) . Hij is bekend vanwege zijn strijd tegen de regel dat coffeeshops geen softdrugs mogen verkopen aan mensen die niet in Nederland wonen. De gemeente Maastricht sloot Easy Going vorig jaar al eens, omdat Josemans deze regel aan zijn laars lapte.

Nadat de rechtbank in Maastricht echter besloot dat de gemeente dit niet had mogen doen, omdat het besluit onvoldoende was gemotiveerd, opende Josemans samen met de andere coffeeshops in de stad begin mei weer de deuren voor buitenlanders. De gemeente liet toen al weten hier niet zonder slag of stoot mee akkoord te gaan.

De afgelopen tijd werden al drie andere coffeeshops bezocht. Daarbij werden eveneens arrestaties verricht.