Commercieel tennisteam zoekt nog sponsor

Peterselieman

Het commerciële tennisteam Team NL heeft na een half jaar nog altijd geen sponsor gevonden. Toch hebben initiatiefnemers Martijn Kabbes en Hugo Ekker goede hoop dat er een sponsor gevonden wordt die voor Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker, Kiki Bertens, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp een half miljoen euro op tafel wil leggen.

Kabbes sprak hierover met NUsport. "De status is dat we het nog niet voor elkaar hebben, al doen de spelers het allemaal goed. Thiemo, Richel en Arantxa zitten nog wel zonder coach. In dat opzicht kan een team helpen. We waren twee maanden geleden ver met een sponsor die helaas is afgehaakt. De organisatorische kant hebben we helemaal klaar, nu nog het stukje financiën."

Volgens Kabbes wordt er nog tijdens het seizoen naar een sponsor gezocht, maar dat het lastig is omdat bedrijven hun budgetten voor sponsoring al bepaald hebben. Daarom wordt door met name Ekker ook op volgend seizoen gehoopt. Concurrentie van andere sporten is er ook, want bijvoorbeeld de wielerploegen Vacansoleil-DCM en Blanco Pro Cycling zoeken ook geldschieters voor 2014.