Sympathy for Mr. Vengeance krijgt remake

Vincent (vinnypassy)

Dit jaar maakte regisseur Park Chan-Wook de overstap naar Hollywood met zijn film Stoker. Daarvoor boekte hij vooral succes met zijn Zuid-Koreaanse Vengeance-trilogie. De eerste film uit die trilogie, Sympathy for Mr. Vengeance, gaat nu ook een remake krijgen. 

De productie gaat in handen vallen van het duo Lorenzo di Bonaventura en Mark Vahradian, eerder verantwoordelijk voor onder anderen Transformers. Het scenario van de film, waarvan de oorspronkelijke titel Boksuneun naui geot luidt, gaat herschreven worden door Brian Tucker. Hij schreef eerder het scenario van Broken City.

In Boksuneun Naui Geot, wat de Zuid-Koreaanse titel van de film is, heeft de zus van de doofstomme Ryu een niertransplantatie nodig. Nadat hij ontslagen wordt verzint hij met zijn vriendin een plan om de transplantatie toch te kunnen verzorgen. Dit loopt niet zoals gewenst, wat een bloedig spoor van geweld en uiteraard wraak met zich meebrengt.

Opvallend is dat dit jaar de film Oldboy (Zuid-Koreaanse titel Oldeuboi), de meest succesvolle film uit de Vengeance-trilogie, al met een remake in de bioscoop verschijnt. Hiervoor is de regie in handen van Spike Jonze. Het is nu de vraag of de laatste film, Sympathy for Lady Vengeance, ook een remake gaat krijgen om de Amerikaanse trilogie te vervolledigen.