Michael Douglas vindt Liberace één van beste rollen

Vincent (vinnypassy)

Michael Douglas vindt de rol van de excentrieke pianist Liberace het hoogtepunt van zijn carrière. "Dit is een van de beste rollen die ik in mijn carrière heb gespeeld", zei de 68-jarige acteur in een interview op het Filmfestival van Cannes. "Ik had geluk dat de rol me werd aangeboden, na mijn gevecht tegen kanker." De acteur werd in 2011 genezen verklaard van keelkanker.

"Het was een fantastische kans." In het drama Behind the Candelabra van Steven Soderbergh is Douglas te zien als Liberace. De film gaat over zijn relatie met zijn grote liefde Scott Thorson, gespeeld door Matt Damon. "Toen Steven mij vertelde dat Matt de rol van Scott ging spelen, was ik overweldigd."

Behind the Candelabra dingt mee naar de Gouden Palm, de hoofdprijs van het festival. De eerste recensies zijn lovend, vooral over de hoofdrolspeler. "Douglas geeft de rol diepgang", schrijft filmvakblad Variety. "Hij verkent de verschillen tussen de pianist op het podium en de man daarbuiten, die worstelt met zijn leeftijd."

Ook het entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter is lyrisch. "Perfect scenario, briljant geregisseerd, slim, maar nooit slijmerig en met een hoofdrol van Michael Douglas die zo goed is, dat je vaak vergeet naar een acteur te kijken in plaats van het beroemde personage."

De film is gemaakt door de Amerikaanse betaalzender HBO. De film is op 26 mei op de Amerikaanse televisie te zien. In Nederland gaat de film op 8 augustus in de bioscopen draaien.


Michael Douglas vindt Liberace een van beste rollen (Foto: Novum)