De Nooijer: "Emotie hoort er ook bij"

Boris (borisz)

Teun de Nooijer gaf zondag glans aan zijn officieuze afscheid. De levende legende van Bloemendaal mocht rond vijf uur zijn laatste hoofdprijs in ontvangst nemen, de EHL-beker. Om vervolgens een karrevracht aan felicitaties in ontvangst te nemen.

De Nooijer was zondag na de 2-0 zege op Dragons het stralende middelpunt op het feestende ’t Kopje. Nummer 14 van Bloemendaal werd door werkelijk iedereen bedankt, gefêteerd, omhelsd of op de schouders gemept. "Veel mooier kan je het niet krijgen", besefte De Nooijer tegenover de massaal toegestroomde pers. "Ik ben ongelooflijk trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen."

De routinier, die een van zijn laatste wedstrijden van zijn loopbaan speelde, oogde dit weekend emotioneler dan ooit. "Emotie hoort er ook bij. Ik heb dat vaak kunnen onderdrukken. Maar als het duidelijk is, dat dit een van je laatste wedstrijden is, wil je ‘m winnen. En zeker, als dat op eigen veld is. Ik wilde heel graag goed afsluiten en dat is gelukt."

De Nooijer, die en passent werd uitgeroepen tot beste speler van dit Europese seizoen, speelt komend weekend nog met zijn team tegen Kampong met als inzet een EHL-ticket. Vervolgens laat hij het leven als topsporter achter zich.

 "Ik ben dit zo gewend. Ik moet straks een nieuw levensritme vinden, dat soms niet eenvoudig zal zijn. Dit soort wedstrijden ga ik missen, het wordt lastig om dit gevoel op een andere manier in te vullen. Maar het is een goede beslissing, hoor. Mooi, dat het op zo’n manier gaat. Daar ben ik trots op. Trots, dat is het woord dat in me opkomt."