Nederlandse acteur gevraagd voor film Scorsese

Redactie

Dirk Zeelenberg mag in de nieuwe film van Martin Scorsese spelen. "Net een filmrol aangeboden gekregen in Silence van Martin Scorsese", laat de acteur weten via Twitter. Of de contracten al zijn ondertekend, is niet bekend.

Zeelenberg is bekend van zijn rol als Bram in de tv-serie All Stars en heeft een rol in de tv-serie Divorce. Volgens filmkenner René Mioch is de acteur in beeld voor de rol van een Nederlandse kapitein. Als hij het aanbod van Scorsese aanneemt, is de 44-jarige acteur in het zeventiende-eeuwse drama te zien naast Andrew Garfield. De Spiderman-acteur scoorde onlangs de hoofdrol van de film.

Silence gaat over een Portugese priester die met een eveneens jezuïtische broeder naar Japan reist om hun mentor te zoeken en het geloof te verspreiden. De twee geestelijken moeten zich vermommen, omdat in Japan een religieuze zuivering plaatsvindt. De opnamen moeten in juli volgend jaar beginnen in Taiwan.

Steven Spielberg noemde Scorsese onlangs nog de belangrijkste filmmaker van dit moment. Hij is beroemd door films als Taxi Driver, Raging Bull, Casino, Goodfellas en The Departed. De New Yorkse regisseur is al 25 jaar bezig het boek Silence van de Japanse schrijver Shusaky Endo te verfilmen. Scorsese is zelf afgereist naar Cannes om distributiepartners voor zijn film te vinden. Zeelenberg is ook in Cannes.


Nederlandse acteur gevraagd voor film Scorsese (Foto: Novum)