Nadal pakt titel in Rome

Rosario

Rafael Nadal heeft zijn vijfde titel van het seizoen gepakt. In de finale van het Masterstoernooi in Rome was de gravelspecialist veel te sterk voor een bijzonder matig spelende Roger Federer. De Zwitser pakte slechts vier games in de wedstrijd, die in een klein uurtje klaar was. Nadal rolde zijn rivaal met 6-1 en 6-3 op.

Het was de dertigste ontmoeting tussen de twee tennislegendes, waarvan Nadal met deze wedstrijd erbij twintig keer de zege op zijn naam schreef. Op gravel is de onderlinge verhouding zelfs 12-2 in het voordeel van de man uit Mallorca.

Ook vandaag was Nadal heer en meester op de rode ondergrond, en daarnaast bijzonder effectief; hij pakte vijf van de zes breakkansen die hij voorgeschoteld kreeg. Federer pakte één breakje terug, waar hij twee kansen kreeg. De Zwitser was niet in beste doen, kreeg slechts 56 procent van zijn eerste service in en sloeg talloze onnodige fouten.

Voor Nadal is de overwinning alweer de vijftiende op rij. In de afgelopen maand won de Spanjaard al titels in Barcelona en Madrid. In februari en maart vielen ook de toernooien van São Paulo, Acapulco en Indian Wells ten prooi aan Nadal.

Na de terugkeer van blessureleed heeft de Mallorcaan alle finales gehaald van de toernooien die hij speelde. Alleen in Viña del Mar en Monte Carlo wist hij de titel niet te pakken; toen waren respectievelijk Horiaco Zeballos en Novak Djokovic hem de baas.