[Play-offs] Uitslag FC Twente - FC Groningen

Boris (borisz)

FC Groningen was lange tijd virtueel winnaar van het onderonsje met FC Twente. Maar de ploeg was uiteindelijk niet opgewassen tegen het bombardement van de Tukkers. FC Twente had een goede uitgangspositie na de 1-0 overwinning in de Euroborg.

Na tien minuten hadden de Tukkers FC Groningen voor een nog zwaardere opgave gesteld. Een afgeslagen bal uit de Groningen-defensie kwam terecht bij Edson Braafheid. Hij werd niet aangepakt door Stefano Magnasco en dus besloot de Twente-verdediger aan te leggen. Van ruim twintig meter schoot hij de bal linksonder langs doelman Marco Bizot.

Braafheid kon echter niet lang genieten van zijn goal. Halverwege de eerste helft stoomde Leandro Bacuna namens Groningen op aan de linkerkant. Zijn voorzet leek ongevaarlijk, maar met een onhandige actie werkte Braafheid de bal achter zijn eigen doelman Sander Boschker.

Amper twee minuten na de gelijkmaker lag de tweede goal van FC Groningen er al in. Filip Kostic stuurde vanaf eigen helft Andraz Kirm diep. Boschker kwam zijn doel uit, maar werd simpel omspeeld door Kirm, die de 1-2 binnen schoof. Met die stand zou Groningen naar de finale van de play-offs gaan.

In de tweede helft moest de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. Rasmus Bengtsson was vlak na de pauze al dichtbij met een kopbal net over de lat. Een andere verdediger, Roberto Rosales, dwong Bizot halverwege de tweede helft tot een redding met de voet.

De Tukkers hadden intussen Nacer Chadli in de ploeg gebracht. Hij en Dusan Tadic werden veelvuldig gezocht door het offensieve Twente. Maar Groningen hield goed af en Twente moest het doen met halve kansen. Tien minuten voor tijd kreeg Twente dan toch loon naar werken. Uit een voorzet van Bengtsson was het Felipe Gutièrrez die tegendraads de 2-2 binnenkopte. Hij was donderdag verantwoordelijk voor de enige goal in Groningen.

Twente pakte in de blessuretijd zelfs de overwinning, toen Chadli de 3-2 prachtig in de bovenhoek krulde. De ploeg ontsnapte zo aan de zoveelste teleurstelling van dit seizoen. De Tukkers blijven in de race voor Europees voetbal, FC Groningen mag vakantie vieren.

FC Twente

3 - 2

FC Groningen

 12' Braafheid
 83' Gutierrez
 90+1' Chadli
   23' Braafheid(e.d.) 
 26' Kirm 
 
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 22.500
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Boschker
Rosales (Breukers/ 87)
Bengtsson
Bjelland
Braafheid
Fer
Janssen (Zschusschen/82)
Gutierrez
Tadic
Castaignos
Hölscher (Chadli/62)
  Bizot
Magnasco
v.Dijk
Kwakman
Burnet
Kieftenbeld (Texeira/ 84)
Lindgren (Sparv/69)
De Leeuw
Bacuna
Kirm
Kostic (Christovao/73)