[Play-offs] Uitslag FC Volendam - MVV

Boris (borisz)

FC Volendam houdt kans op promotie naar de Eredivisie. De nummer twee uit de Jupiler League versloeg zondag MVV voor de tweede keer deze week (3-1). Nadat Volendam in Maastricht met 0-1 heeft gewonnen, weet het dat het de klus thuis kan afmaken. Dat is in het eerste uur geen uitgemaakte zaak. MVV krijgt genoeg mogelijkheden op een doelpunt. De Volendammers ook met het verschil dat zij ze benutten.

Op een psychologisch moment, vlak voor rust, scoort Michiel Kramer 1-0 voor de thuisploeg. MVV heeft kansen gehad via Braken en Borgers, maar Paul de Lange is er namens Volendam het dichtst bij geweest. Na rust weet MVV dat het snel moet scoren en dat resulteert in een grote kans voor Stankov. Sonny Stevens voorkomt 1-1.

Na het uur is er nog een kans voor MVV via Cor Gillis, maar in het laatste halfuur controleert de thuisploeg de wedstrijd. Als Ludcinio Marengo 2-0 maakt, is het gebeurd in het Kras Stadion. De 2-1 van Mark Veldmate en 3-1 van Robert Mühren zijn voor de statistieken. Volendam gaat naar de finales van de play-offs om promotie/degradatie. Daarin treft het VVV-Venlo of Go Ahead Eagles, die elkaar zondagmiddag nog ontmoeten.