FOK!filmtips van de dag: Lucky Number Slevin

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Dokter Alec Harvey is gelukkig getrouwd en heeft een gezin. Ook huisvrouw Laura Jesson heeft een goed huwelijk met twee kinderen. De twee ontmoeten elkaar op een treinstation en raken aan de praat. Omdat ze merken dat ze veel met elkaar gemeen hebben, blijven ze elkaar iedere donderdag ontmoeten. Die afspraakjes groeien echter uit tot een gepassioneerde verliefdheid. Maar aangezien ze allebei hun eigen gezin hebben, blijft hun wederzijdse liefde onmogelijk. Brief Encounter is te zien om 14.05 uur op Één.

Een golf van terroristische aanslagen overspoelt New York. Anthony 'Hub' Hubbard, hoofd van de FBI antiterreurbrigade, leidt het onderzoek samen met de wat geheimzinnige CIA-agente Elise Kraft. Omdat de terreuraanslagen blijven aanhouden, kondigt legergeneraal William Devereaux de staat van beleg af. De komst van het Amerikaanse leger verandert New York in een bezette stad, met racistische klopjachten en onorthodoxe verhoren tot gevolg. The Siege is te zien om 20.00 uur op RTL7.

Slevin komt naar New York om zijn vriend Nick Fisher op te zoeken, maar hij treft zijn appartement leeg aan. Buurvrouw Lindsey vertelt hem het vermoeden te hebben dat Nick in de problemen zit. Dit vermoeden wordt al snel bevestigd wanneer de handlangers van The Boss op de stoep staan. Zij zien Slevin aan voor Nick en brengen hem naar The Boss, omdat die nog een appeltje te schillen heeft met Nick. Slevin belandt in een web van intriges waarin New Yorks grootste maffiabazen hem als pion gebruiken. Al snel lijkt het voor Slevin onmogelijk om uit deze uitzichtloze situatie te ontsnappen.

De misdaadthriller Lucky Number Slevin kent een ware sterrencast met Josh Hartnett, Bruce Willis, Morgan Freeman, Lucy Liu, Stanley Tucci en Sir Ben Kingsley. Te zien om 22.15 uur op RTL7.

Nadat Afrikaanse rebellen de visser Solomon Vandy bij zijn vrouw en kinderen weghalen, wordt hij gedwongen te werken in de diamantvelden van Sierra Leone, waar hij met gevaar voor eigen leven een bijzondere edelsteen verbergt. Smokkelaar Danny Archer ziet in de diamant die Solomon heeft verborgen zijn uitweg uit Afrika, een ontsnapping aan de spiraal van geweld en corruptie. Danny wil weten waar Solomon de diamant heeft verborgen, in ruil voor de hereniging met diens familie. Ondertussen probeert idealistische Amerikaanse journaliste Maddy Bowen via Danny de waarheid achter conflictdiamanten te ontdekken. Met Maddy's hulp beginnen Danny en Solomon aan een gevaarlijke tocht. Blood Diamond is te zien om 22.30 uur op BBC2.

Ulvepigen Tinke, (Tinke, Little Big Girl), Spy Kids 3-D: Game over, Charlie’s Angels: Full Throttle, Lost Boys: The Tribe en The Glass Shield zijn vandaag ook op de televisie te zien.