[Play-offs] Uitslag Helmond Sport - Sparta Rotterdam

Boris (borisz)

Sparta Rotterdam heeft goede zaken gedaan in de nacompetitie. Op bezoek bij Helmond Sport werd er met 4-2 gewonnen. Sparta had dit seizoen nog niet verloren van Helmond Sport en daar kwam vandaag geen verandering in. Eerder dit seizoen wonnen de Rotterdammers in eigen huis met 2-0 van Helmond Sport. Een maand geleden werd het 1-1 in Brabant.

Donderavond oogde de ploeg erg gefocust op het behalen van hun doel: promoveren naar de Eredivisie. Hetzelfde kon niet gezegd worden van Helmond Sport, dat er op het eigen veld lange tijd niet aan te pas kwam.

In de 25e minuut scoorde oud-speler van AZ Gijs Luirink de eerste goal. Voor rust wist Sandro Calabro de marge te vergroten door in de laatste minuut de bal tegen de touwen te werken. Het feestje werd compleet gemaakt door Iliass Ben Hassani. Hij tekende voor de derde treffer in naam van de bezoekers.

Helmond Sport toonde zich in de slotminuten echter strijdvaardig. De thuisploeg wist nog twee keer te scoren. In de 84e minuut was het Davy Brouwers en in de slotminuut van de ofiiciële speeltijd scoorde de Serviër Zarko Grabovac. Het laatste woord was echter van Sparta. In de 93e minuut scoorde middenvelder Mimoun Mahi nog, waardoor Helmond Sport een zware taak wacht komend weekend. Op Het Kasteel moet een 4-2 achterstand goed gemaakt worden.