[Play-offs] Uitslag Go Ahead Eagles - VVV Venlo

Redactie

Go Ahead Eagles heeft VVV-Venlo in eigen huis nipt met 1-0 verslagen. Xandro Schenk was laat in de matige wedstrijd de gevierde man in Deventer. Eerder dit seizoen konden de toeschouwers meer genieten van het vertoonde spel. Toen werd het in het bekerduel na een spectaculaire wedstrijd 4-4 in de Adelaarshorst. Nu, een paar maanden later, troffen de beide teams elkaar wederom.

Ondanks een licht overwicht van Go Ahead kwamen beide teams in de matige eerste helft niet tot veel kansen. Alleen Guus Joppen en Marnix Kolder waren dichtbij een treffer. Joppen trof na een onbedoelde poging de lat. Hij probeerde de bal voor te zetten, maar die belandde bovenop het houtwerk.

Een paar minuten na het wapenfeit van VVV was ook Go Ahead Eagles dichtbij een treffer. Marnix Kolder kon echter niet genoeg kracht achter zijn schot zetten, waardoor de kans eindigde in een matige poging. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een doelpuntloos einde.

Ook na rust viel er weinig te genieten in Deventer. Al kreeg de eredivisionist wel een groter veldoverwicht. Toch leidde het niet tot grote kansen. Go Ahead werd daarentegen wel dreigend. Dat zorgde in de tachtigste minuut voor de belangrijke 1-0. Verdediger Xandro Schenk schoot vanuit een hoekschop raak. Na die treffer raakte Go Ahead nauwelijks meer in de problemen.

VVV zal in de return van komende zondag dus vol aan de bak moeten om zicht te houden op lijfsbehoud in de eredivisie. Het moet met minimaal twee doelpunten winnen om actief te blijven op het hoogste Nederlandse niveau.