Steinfeld verbergt moordenaarsbestaan voor Jackson

Sanne (Syth86)

Samuel L. Jackson gaat de hoofdrol spelen naast Hailee Steinfeld in Barely Lethal. De actiefilm gaat over een 16-jarige huurmoordenares, de rol van Steinfeld, die graag een normaal leven wil leiden. Ze ensceneert haar eigen dood en schrijft zich in op een Amerikaanse highschool. Jackson speelt haar nietsvermoedende mentor. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

De 16-jarige Steinfeld speelde zich ineens in de internationale kijker met haar rol in True Grit uit 2010 van de gebroeders Coen, waarvoor ze ook een Oscarnominatie kreeg. Sindsdien heeft ze het wat rustiger aan gedaan, maar dit jaar is ze onder meer te zien als Juliet in een verfilming van Romeo & Juliet. Volgend jaar verschijnt For the Dogs, waarin ze een tienermeisje speelt dat juist een huurmoordenaar inhuurt om haar vermoorde broertje en ouders te revancheren.

Jackson was al eerder te zien naast een supermoordenares in de actiefilm The Long Kiss Goodnight uit 1996. Daarin speelde Geena Davis een ogenschijnlijk normale huisvrouw die erachter komt dat ze een verleden als huurmoordenares heeft. De 64-jarige acteur is dit jaar te zien in de remake van Oldboy en volgend jaar in die van Robocop.


Steinfeld verbergt moordenaarsbestaan voor Jackson (Foto: Novum)