Monfils krijgt wildcard Roland Garros

Frank (franklop)

Gaël Monfils hoeft woensdag een wildcard toegewezen gekregen voor het grandslamtoernooi van Roland Garros. De Franse publiekslieveling zakte mede door blessures ver terug op de wereldranglijst en staat nu 119e. Normaal gesproken zou hij zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema moeten plaatsen, maar die omweg wordt hem door de organisatie bespaard.

Zijn landgenote Virginie Razzano kreeg eveneens een wildcard. Zij baarde vorig jaar opzien door in de eerste ronde te winnen van Serena Williams, de huidige nummer 1 van de wereld. In de tweede ronde struikelde ze echter over Arantxa Rus.

Er zijn geen wildcards toegekend aan Nederlandse spelers of speelsters. Bij de mannen gingen de overige 'vrijkaarten' naar de Fransen Nicolas Mahut, Marc Gicquel, Adrian Mannarino, Lucas Pouille en Florent Serra. Daarnaast kregen ook Alex Kuznetsov (Verenigde Staten) en John Millman (Australië) een wildcard.

De Françaises Aravane Rezai, Claire Feuerstein, Stephanie Foretz-Gacon, Caroline Garcia en Irena Pavlovic kregen bij de vrouwen een plek in het hoofdschema, net als de Amerikaanse Shelby Rogers en de Australische Ashleigh Barty.

Monfils krijgt wildcard Roland Garros
Monfils krijgt wildcard Roland Garros (Foto: ANP)