Babel twijfelt: "Ik sta op een kruispunt"

Niels (DerMeister)

Ryan Babel wilde investeren door zijn contract bij TSG Hoffenheim zelf af te kopen en zijn loopbaan nieuw leven in te blazen bij Ajax. Die missie is niet geheel gelukt.

Langdurig blessureleed stond een uitmuntend seizoen in de weg. "Ik had mezelf hervonden bij Hoffenheim. Dat wilde ik bij Ajax vertalen in het beste seizoen uit mijn carrière. Maar ik baal ervan dat ik er te lang uit geweest ben met schouder- en enkelblessures", zegt hij tegenover Voetbal International.

Zijn vertrek uit Duitsland heeft Babel een flinke som geld gekost. "Het heeft me heel veel geld gekost om weer bij Ajax te kunnen spelen. Het past wel een beetje bij mijn karakter dat ik zelf de regie in handen nam. Hier lopen betere voetballers rond. Jongens die je met een steekpass kunnen lanceren. Ik zag het helemaal voor me."

De vorige zomer tekende de voormalige international een contract voor één seizoen. Een langer verblijf in Amsterdam is echter niet uitgesloten. "Bij Ajax blijven is een optie, maar het zal afhangen wat er verder op mijn pad komt. Ik sta op een kruispunt in mijn carrière."