Uitgever Wegener wil fors in kosten snijden

Redactie

Wegener komt met een 'majeur programma' om zijn kosten terug te dringen. De krantenuitgever kampt met fors dalende advertentie-inkomsten. Naast de kostenbesparingen, wil Wegener ook nieuwe apps en e-papers lanceren om lezers en adverteerders te trekken. Dat maakt de Nederlandse dochter van uitgeefconcern Mecom woensdag bekend.

De uitgever van onder meer De Gelderlander en het Brabants Dagblad zegt nog niet te weten wat het exacte effect gaat zijn op de werkgelegenheid bij het bedrijf. Mecom gaf vorige maand een winstwaarschuwing af, omdat het bedrijf verwacht dat de Nederlandse advertentie-inkomsten dit jaar met twintig procent inzakken. Ook daalt het aantal abonnees. Doordat de kosten niet in eenzelfde tempo afnemen, gaat dat ten koste van de winst.

Mecom zette Wegener vorig jaar in de etalage, maar vond geen koper voor het bedrijf in zijn geheel. Uiteindelijk werd besloten om eerst de digitale onderdelen te verkopen. Inmiddels zijn de aandelen in Autotrack en huizensite Funda al verkocht.