Overmars vier jaar langer bij Ajax

Frank (franklop)

Directeur voetbalzaken Marc Overmars blijft voorlopig actief bij Ajax. De oud-voetballer heeft zijn contract met vier jaar verlengd tot de zomer van 2017. Dat zegt hij woensdag in De Telegraaf.

"Dat is door mijn statutair directeurschap een vastgestelde periode", licht Overmars het vierjarige contract toe. Eerder liet hij weten het liefst telkens met een jaar te verlengen. "In feite doe ik dat ook, want we gaan na elk seizoen bij elkaar zitten en kijken als teamspelers of de samenwerking nog naar volle tevredenheid verloopt. Zo niet, dan heb ik een opzegtermijn."

Overmars meldde daarnaast dat Ajax middenvelder Marco van Ginkel graag naar Amsterdam wil halen. "We hebben Marco gepolst en hij wil dolgraag naar Ajax", zegt Overmars. Zijn club Vitesse wil echter niet meewerken aan een transfer. "In de Champions League kan hij zich - met het oog op het Nederlands elftal - bij ons beter en sneller ontwikkelen. Bij Vitesse kan hij ook nog stappen maken, maar minder snel."

Overmars verwacht daarnaast dat succestrainer Frank de Boer snel bijtekent. "Op korte termijn zitten we om de tafel", zegt hij. "Welke aanbieding we doen? Ik draai het graag om. 'Frank, zeg maar wat je zelf wilt'. Dan moeten we elkaar kunnen vinden. Ik heb ook gelezen dat hij drie jaar wil bijtekenen. Prima." Onder De Boer kroonde Ajax zich de laatste drie seizoenen tot kampioen.