Sagan sprint naar ritzege in Californië

Redactie

Peter Sagan heeft dinsdag de derde etappe in de Ronde van Californië gewonnen. De Slowaak van Cannondale klopte in de straten van Santa Clarita Michael Matthews (Orica-Greenedge) en Tyler Farrar (Garmin-Sharp). Boy van Poppel (Vacansoleil) werd knap vijfde.

In het algemeen klassement blijft Janier Acevedo (Jamis-Hagens) de leider. Tejay van Garderen (BMC) staat tweede op twaalf seconden voor Philip Deignan (United Healthcare). De Ier geeft 27 seconden toe. De voor de Nederlandse Antillen uitkomende Drent Marc de Maar (United Healthcare) staat tiende.

Lieuwe Westra, die maandag zijn leiderstrui verloor tijdens de loodzware rit naar Palm Springs, zat dinsdag in de ontsnapping van de dag. Samen met Andy Schleck (Radioshack-Leopard), Chad Beyer (Champion System) en Gavin Mannion (Bontrager-Livestrong) kreeg hij ruim vier minuten, maar verder lieten de sprintersploegen het niet komen. Westra pakte wel de nodige punten voor het sprintersklassement waarvan hij de leider is.

Met nog zo'n vijftien kilometer te gaan voor de finish in Santa Clarita werden de vluchters ingerekend. Vanaf daar werd op volle kracht koers gezet naar de finishlijn waarbij het peloton werd aangevoerd door de ploegen van Sagan en Farrar.

In de laatste kilometers mengden ook Saxo Bank, Orica-Greenedge en Vacansoleil zich in het strijdgewoel. Op de brede wegen was de organisatie vervolgens ver te zoeken. Vanuit de derde lijn raasde Sagan echter alsnog iedereen voorbij.