[Bundesliga] Schalke verliest punten in strijd om plek vier

Boris (borisz)

Schalke 04 heeft zaterdag in de een na laatste speelronde slechte zaken gedaan in de strijd om de vierde plek. In Gelsenkirchen verloor de ploeg met 2-1 van VfB Stuttgart. Vedad Ibi?evi? velde de equipe van Klaas-Jan Huntelaar met twee doelpunten. Schalke blijft ondanks het verlies vierde, maar de concurrentie kwam wel dichterbij.

Met de vierde plek zou Schalke zich plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Eintracht Frankfurt en SC Freiburg zijn de concurrenten. Frankfurt speelde bij Werder Bremen gelijk (1-1), terwijl Freiburg moeizaam won bij het al gedegradeerde Greuter Fürth (2-1). Freiburg staat nu op een punt achterstand van Schalke, Frankfurt op twee.

Werder Bremen wist zich door het gelijke spel te handhaven. Onderin blijft het desondanks erg spannend. Hoffenheim, Fortuna Düsseldorf en Augsburg staan allemaal op de rand van degradatie.

Hoffenheim, dat met 4-1 verloor van Hamburger SV, heeft verreweg de slechtste papieren en moet volgende week winnen en hopen op verlies van de concurrenten. Düsseldorf verloor met 2-1 van FC Nürnberg en hield daarmee de hoop levend voor FC Augsburg. Die ploeg (3-0 verlies bij Bayern München) staat nu gelijk in punten met Düsseldorf. Düsseldorf heeft wel een beter doelsaldo.

Champions Leaguefinalist Borussia Dortmund redde op het nippertje een punt op bezoek bij VfL Wolfsburg: 3-3. Marco Reus werd met twee doelpunten in de laatste zes minuten de grote man.

Rafael van der Vaart en Paul Verhaegh maakte de wedstrijd vol bij respectievelijk Hamburger SV en Augsburg. Arjen Robben werd bij Bayern na 71 minuten gewisseld voor Xherdan Shaqiri. Luuk de Jong en Roel Brouwers bleven de bank de gehele wedstrijd warmhouden bij Borussia Mönchengladbach.

Overige uitslagen Bundesliga:

Bayer Leverkusen - Hannover 96 3-1

FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 2-4