Oranje Zwart en Kampong op herhaling

Boris (borisz)

Een derde wedstrijd zal beslissing moeten brengen, in het play-off treffen tussen Oranje Zwart en Kampong. De Eindhovenaren trokken het tweede duel met 3-2 naar zich toe, na de 4-1 nederlaag bij Kampong van afgelopen donderdag.

De sfeer zat er net als twee dagen geleden goed in, in Eindhoven. Het publiek, opgezweept met stevige muziek, schaarde zich massaal achter de thuisploeg die voor de loodzware taak stond de nederlaag van Hemelvaartsdag weg te poetsen. Het eerste kansje was ook voor OZ, maar Rizwan Muhammad wist het net niet te vinden.

Net als donderdag was de eerste kans voor Kampong direct raak. Bruno van den Bosch opende de score met een tip-in. De tegentreffer was het sein voor Oranje Zwart de beuk erin te gooien en te druk nog verder op te voeren. Echt grote kansen leverde deze belegering niet op, wel een groene kaart voor Paul Maas en een bloedend gelaat voor Ramon Alegre. De Spanjaard kwam in botsing met Muhammad, opzettelijk zo claimde hij, maar de scheidsrechters woven het weg.

Terwijl de gastheren almaar gefrustreerder raakten en nauwelijks iets creëerden, leken de ploegen te gaan rusten met een 0-1 stand. Maar twee minuten voor het rustsignaal zorgde Jelle Galema voor de zo belangrijke gelijkmaker. Muhammad bracht de bal in en Galema zette zijn stick succesvol tegen de bal: 1-1.

Met hernieuwde hoop ging OZ na rust op zoek naar de 2-1. En die liet niet lang op zich wachten. De Eindhovenaren kregen in kort tijdsbestek drie corners, waarvan Rob Reckers de derde wist binnen te tippen. Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Een voorzet werd door Sander Baart op ongelukkige wijze in eigen doel gewerkt.

Vijf minuten na zijn eigen doelpunt, maakte Baart die fout echter goed. Uit een cornervariant tekende de Oranje-international voor de 3-2. Toen Robbert Kemperman kort daarna met geel het veld moest verlaten leek het pleit beslecht, maar in de slotminuut kreeg Kampong nog een levensgrote kans op de gelijkmaker. Roderick Weusthof had het vizier bij de eerste korte hoekslag voor de Utrechters echter niet op scherp staan. Door de zege van Oranje Zwart, moet een derde duel zondagmiddag beslissing brengen.