Laren na shoot-outs langs Den Bosch

Boris (borisz)

De hockeyvrouwen van Laren hebben het tweede play-offs-duel met Den Bosch gewonnen. In de Brabantste hoofdstad trokken de Gooise vrouwen - na shoot-outs - aan het langste eind. Donderdag verloor de ploeg van coach Maarten Gehner nog met 2-1. Door de overwinning van Laren wordt zondag het beslissende duel gespeeld om de plek in de finale.

Den Bosch begon fel aan het duel, zette onmiddellijk druk op de Larense verdediging. Dit resulteerde in een heus offensief op het doel van goalie Joyce Sombroek, maar de Bossche vrouwen troffen het doel niet. Na een kwartier was de rust wedergekeerd voor de goal van de bezoekers en kwamen ze meer in de wedstrijd.

De gastvrouwen kregen in de twintigste minuut de eerste corner van de wedstrijd, maar de variant mislukte. Ook het schot van Vera Vorstenbosch een paar minuten later, werd door Sombroek uit de rechterkruising gehaald.

Tien minuten voor rust was het raak voor Den Bosch. Na een prachtige actie van Margot van Geffen over de linkerzijlijn en -achterlijn, haalde de international vol uit. Even leek het erop dat een stick van Laren de bal binnentikte, maar het doelpunt werd door de arbitrage toegekend aan Van Geffen: 1-0. Heel lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want Laren hing ruim vijf minuten later de bordjes in evenwicht. Kim Lammers vlamde de bal, op aangeven van Naomi van As, achter sluitpost Lizzy Koeton: 1-1.

In het tweede bedrijf hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, hoewel Den Bosch de beste mogelijkheden had om de stand uit te breiden. Zo belandde het schot van Lidewij Welten op de paal en stuitte Sabine Mol meerdere malen op Sombroek. Ook Kim Lammers had namens Laren een dot van een kans, maar ook bij haar stond de goal in de weg. Haar uithaal belandde op de lat. Doordat de reguliere speeltijd geen winnaar opleverde, moest er worden verlengd. Laren had in de extra tijd absoluut de overhand. De ploeg speelde feller dan de gastvrouwen en kwam soms akelig dichtbij de golden goal. Toch bleef de 1-1 op het scorebord staan, waardoor de wedstrijd met behulp van shoot-outs moest worden beslist.

In de eerste shoot-out werd Van As onderuit gehaald door Koeton en bleef geblesseerd liggen. Lammers mocht in plaats van Van As de bal opnieuw nemen en was trefzeker. Vervolgens mistte Paumen voor Den Bosch, waardoor de Bossche vrouwen tegen een achterstand aankeken. Deze wisten de Brabanders niet meer goed te maken en Laren won de wedstrijd. Zondag staat het derde duel op het programma. Deze wordt om 15.00 uur in Den Bosch afgewerkt