Nieuwe acteurs Oorlogsgeheimen bekend

Borizzz

De cast van de Nederlandse jeugdfilm Oorlogsgeheimen is bijna compleet. Distributeur Dutch Filmworks liet vrijdag weten dat Stefan de Walle, Eva Duijvestein, Loek Peters en Nils Verkooijen hebben getekend voor de film over een dorpje in Zuid-Limburg in 1943.

Eerder werd al bekend dat Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers en Pippa Allen de hoofdrollen van Tuur, Lambert en Maartje spelen. De Walle speelt Lamberts vader, Duijvesteijn en Peters spelen Tuurs ouders en Verkooijen zijn broer. De film staat onder regie van Karen van Holst-Pellekaan, die eerder Achtste-Groepers Huilen Niet maakte. Zij bewerkte het boek van Jacques Vriens tot een filmscenario.

De film vertelt het verhaal van Tuur en Lambert, twee onafscheidelijke vrienden. Als de twwede Wereldoorlog echter hun dorpje bereikt, gaan Tuurs ouders in het verzet terwijl die van Lambert bij de NSB gaan. Die beslissingen zetten de vriendschap van de jongens danig onder druk. Als de mysterieuze Maartje uit het westen in het dorp komt wonen en haar grote geheim alleen met Tuur deelt, dreigt dit de jongens finaal uit elkaar te drijven.