OM geeft weinig details over moordonderzoek Wiels

Redactie

De politie van Curaçao heeft vrijdagmiddag bijzonder weinig losgelaten over de voortgang van het onderzoek naar de moord op Helmin Wiels (54). Op een druk bezochte persconferentie werd benadrukt dat de samenwerking tussen het Recherche Samenwerkings Team (RST), de Kustwacht, Koninklijke Marechaussee en het Korps Politie Curaçao (KPC) goed verloopt.

Helmin Wiels werd zondag vermoord op het strand bij Marie Pampoen, even ten zuidoosten van Willemstad. In dit stadium van het onderzoek wil Justitie nog geen informatie met het publiek delen waar alleen de daders van kunnen weten. De politie doet een beroep op het publiek om tips te geven.

De twee broers die een dreigvideo op Facebook hebben verspreid, ontkennen elke betrokkenheid bij de moord op Wiels. Hun voorarrest is vrijdagochtend met acht dagen verlengd, aldus het onderzoeksteam. Eerder gaf Justitie al aan dat zij er niet van uitgaan dat de jongens Helmin Wiels hebben vermoord.

De persoonlijke beveiliging van politici is deze week opgevoerd. Niet alleen ministers, maar alle twintig parlementariërs op het eiland hebben een persoonlijke bodyguard gekregen ter beveiliging. Of er aanwijzingen zijn dat de parlementariërs risico lopen, wil de politie niet zeggen.

Helmin Wiels wordt dinsdag begraven. Voorafgaand aan de uitvaart wordt er een herdenkingsmis gehouden in het voetbalstadion van SDK.