S. Williams en Sharapova naar laatste vier in Madrid

Peterselieman

Serena Williams en Maria Sharapova hebben vrijdag de halve finale van het WTA-toernooi in Madrid bereikt. Titelverdedigster Williams trok met veel moeite aan het langste eind tegen thuisspeelster Anabel Medina Garrigues met 6-3, 0-6 en 7-5. Sharapova kende op het Spaanse gravel weinig problemen met Kaia Kanepi uit Estland: 6-2 en 6-4.

De als eerste geplaatste Williams leek zich na een inzinking in de tweede set snel te herpakken. Ze kwam in het derde bedrijf op 2-0 en had mogelijkheden op een dubbele break voorsprong. Die kans ging aan haar voorbij, waarna Medina Garrigues, de nummer 63 van de wereld, vier games op rij pakte.

De Spaanse moest haar break voorsprong direct weer inleveren, maar was op 5-4 slechts twee punten verwijderd van de zege. De Amerikaanse bleef evenwel overeind en mag het in de halve eindstrijd opnemen tegen Ekaterina Makarova of Sara Errani (7).

Sharapova drong voor het eerst door tot de laatste vier in Madrid. De Russin, de nummer twee van de plaatsingslijst, stond ook tegen Kanepi geen set af en blijft daardoor nog ongeslagen in het gravelseizoen. Haar volgende tegenstander is de winnaar van de partij tussen Angelique Kerber (6) en Ana Ivanovic (16).