PlayStation 4 minder risicovol voor Sony

Oscar.

Sony loopt financieel minder risico met de introductie van PlayStation 4 dan dat het deed met PlayStation 3. Volgens financieel topman Masaru Kato is de negatieve impact van de introductie van de nieuwe spelcomputer aanzienlijk kleiner. In de eerste jaren werd elke PlayStation 3 met een verlies van tientallen tot honderden euro's verkocht.

"We maken gebruik van bestaande technologieën", zei Kato. Sony ontwikkelt de nieuwe spelcomputer niet volledig in eigen beheer, maar werkt volgens de topman samen met verschillende partners. PlayStation 3 werd wel in eigen huis gemaakt, waarbij vooral de Cell-processor een flinke investering vereiste.

Voor PlayStation 4 werkt Sony onder meer samen met AMD. De nieuwe PlayStation wordt uitgerust met de AMD Jaguar-processor. Doordat deze processor, van het type x86, hetzelfde werkt als een pc-processor kunnen ontwikkelaars gemakkelijker games maken voor PS4. Extra kennis om te programmeren is immers niet nodig.

PlayStation 4 komt dit najaar op de markt. Sony denkt dat de omzet van zijn PlayStation-afdeling in het huidige boekjaar zal stijgen, maar verwacht dat de winst met 12,9 miljoen euro nagenoeg gelijk blijft. Hoeveel de spelcomputer moet kosten, is nog niet bekend.


PlayStation 4 minder risicovol voor Sony