De Zeeuw moet inleveren of weg bij Anderlecht

Boris (borisz)

Demy de Zeeuw zal flink moeten inleveren als hij bij Anderlecht wil blijven. Dat zei manager Herman van Holsbeeck van de Belgische club vrijdag in Het Nieuwsblad. De 29-jarige middenvelder wordt momenteel gehuurd van Spartak Moskou, maar Anderlecht is vooralsnog niet van plan een optie tot koop in het contract te lichten.

"Kiest hij voor het geld van Moskou of blijft hij in Brussel en investeert hij in zijn carrière", vraagt Van Holsbeeck zich af. "Kiest hij voor het laatste, dan willen we hem wel een voorstel doen. Vergeet niet dat die jongen Nederlands international is geweest." De club gaat binnen tien dagen praten met De Zeeuw.

Anderlecht lijkt voor het tweede jaar op rij op de Belgische titel af te stevenen. Met nog drie duels te gaan in de play-offs om het kampioenschap heeft de ploeg van coach John van den Brom twee punten voorsprong op Club Brugge en Zulte Waregem.

De oud-speler van AZ en Ajax speelt sinds de winterstop voor Anderlecht. Hij stond tot dusverre slechts twee keer in de basis, zeven keer kwam hij als invaller in het veld.