FOK! wat een weer... Meer wind

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Na de buien van woensdag waarbij er lokaal 25 millimeter regen viel, was het gisteren een heel aardige dag. Vooral in de kustprovincies scheen de zon volop en was er bijna geen wolkje meer te zien. Elders in het land ontstonden er nog wel vrij veel stapelwolken en lokaal viel daar nog een lichte bui uit. Vandaag staat er duidelijk meer wind.

De afgelopen nacht trok er een zwakke storing over het land met af en toe wat regen. Vanochtend verlaat de storing het oosten en klaart het van het westen uit weer op. Vanmiddag zijn er dan perioden met zon en alleen in het binnenland kan er nog een enkele bui ontstaan. Veel neerslag verwacht ik daar echter niet uit. Er staat veel wind: een matige tot krachtige zuidwestenwind. Dat is dus voor de surfers onder ons goed nieuws. De temperaturen liggen tussen de 13 graden op de Wadden en 17 of 18 graden in het zuiden.

Het weekend belooft toch wat minder weer te gaan brengen. De kans op buien is vrij groot en ook de wind zal duidelijk voelbaar zijn. Waar precies de meeste buien gaan vallen is nog even afwachten. Toch zal er ook nog wel wat ruimte voor de zon zijn en loopt het kwik op tot ongeveer 14 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Kleurrijk
Wat zien de velden er nu ontzettend mooi uit. KlapMongeaul keek zijn ogen uit.

 Zandgronden
Vervolgens wandelde KlapMongeaul over de zandgronden. Door de uitstraling van deze grond ontstonden er enige stapelwolken.