Andrew Garfield wordt priester in nieuwe Scorsese

Sanne (Syth86)

Andrew Garfield heeft de hoofdrol in Silence, de nieuwe film van Martin Scorsese. Het drama is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Shusaku Endo. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De film gaat over een Portugese jezuïetenpriester in de zeventiende eeuw die met een broeder naar Japan reist omdat hun mentor daar van zijn geloof zou zijn gedwaald.

Hun reis wordt echter ernstig bemoeilijkt omdat er op dat moment in het land van de rijzende zon een grootschalige religieuze zuivering plaatsvindt, waarbij alle uitheemse geloven worden uitgeroeid. Zodoende moeten de priesters vermomd reizen. Ken Watanabe, bekend van Inception, Letters to Iwo Jima en The Last Samurai, speelt hun tolk.

Scorsese las het boek zo'n 25 jaar geleden en probeerde al vanaf dat moment de film te maken. Hij zegt te zijn geraakt door de 'complexe simpelheid', waarbij alle opsmuk en franje zijn weggehaald. "In essentie zegt het verhaal een hoop over geloof, over het Christendom, en over hoe we ons naar anderen gedragen."

Onlangs wist de filmmaker de financiering rond te krijgen en met de komst van een grote naam als Garfield lijkt het vrijwel zeker dat de film er eindelijk komt. Wel moet de regisseur tijdens het filmfestival van Cannes op zoek naar distributeurs. Dat is een nieuwe ervaring voor Scorsese, die al viermaal meedeed in de competitie en zelfs de festivaljury voorzat.


Andrew Garfield wordt priester in nieuwe Scorsese (Foto: Novum)