Serena Williams bereikt derde ronde in Madrid

Maarten (rubbereend)

Tennisster Serena Williams heeft dinsdag met enige moeite de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid bereikt. De Amerikaanse nummer een van de wereld versloeg Lourdes Dominguez Lino (47): 6-2 en 7-5. De Spaanse bleef in de tweede set lang goed bij, maar Williams verzilverde op de service van Dominguez haar eerste matchpoint.

De als veertiende geplaatste Marion Bartoli had het lastig met de qualifier Maria-Teresa Torro-Flor: 6-4, 2-6 en 6-4. De Belgische Kirsten Flipkens, de nummer 22 van de wereld, wist niet langs Yaroslava Shvedova (36) te geraken: 6-2, 4-6 en 6-4.

Bij de mannen schoot Fabio Fognini zichzelf in de eerste ronde in de voet tegen Mikhail Youzhny. De Italiaan had op 5-4 in de derde set drie matchpoints op 40-0, maar de Rus wist hem alsnog te breken. Fognini was zijn emoties vervolgens niet de baas en sloeg een bal op 5-5 opzettelijk hoog het publiek in. Hij verloor uiteindelijk met 7-6 (4), 2-6 en 7-6 (5).

Voor de als negende geplaatste Janko Tipsarevic was de eerste ronde ook het eindstation. De Serviër ging onderuit tegen Juan Monaco, de mondiale nummer negentien: 7-6 (5) en 6-3. De als vijftiende ingeschaalde Stanislas Wawrinka was met tweemaal 6-4 te sterk voor de Roemeen Marius Copil. Tommy Haas (13) veegde de vloer aan met Andreas Seppi: 6-1 en 6-2.