FOK!filmtips van de dag: No Country for Old Men

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Morrison is een zachtaardig ventje, ietwat onaangepast en bij tijden nogal eenzaam. Zijn moeder is hoogzwanger. De geringe bemoeienis van zijn ouders is de oorzaak van een groot misverstand: Morrison ontdekt dat de nieuwe baby zijn kamertje krijgt en door opmerkingen van zijn ouders denkt hij dat hij voorgoed zal moeten verhuizen naar een kamertje bij tante Zuster, een tante van zijn vader. Zij woont als non in een naargeestig klooster. Als de baby onverwacht eerder komt dan gepland, moet Morrison midden in de nacht naar het klooster. Morrison bedenkt een plannetje om te ontkomen. Hij loopt weg, maar als dat mislukt heeft hij een beter plan. Niet hij moet weg, de baby moet weg. Zal dit avontuur van Morrison en zijn zusje goed aflopen? Morrison krijgt een zusje is te zien om 09.00 uur Nederland 3.

Zes uitzonderlijke vrouwen ontmoeten elkaar in een schoonheidssalon. M'Lynn Eatenton en haar dochter Shelby vormen het dynamische middelpunt van dit gezelschap. Wanneer de aan suikerziekte lijdende Shelby tegen het advies van de arts toch besluit een baby te krijgen, baart dit haar moeder grote zorgen. Dit besluit zal niet alleen de vriendschapsbanden tussen de vrouwen verstevigen, maar ook hun leven een andere wending geven. Steel Magnolias heeft een cast van onder andere Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Daryl Hannah en Julia Roberts. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

De Texaanse redneck Llewelyn Moss, een rol van Josh Brolin, ontdekt in de woestijn de overblijfselen van een misgelopen drugsdeal. Een vrachtlading aan heroïne en een koffer met twee miljoen dollar liggen nog steeds tussen de dode mannen. Wanneer Moss het geld meeneemt, haalt hij de woede op de hals van de criminelen. Ze sturen de psychopathische huurmoordenaar Chigurh, gespeeld door Javier Bardem, op hem af en zo ontstaat er een kettingreactie van geweld, waar zelfs de oude gedesillusioneerde sherrif Bell, gestalte gegeven door Tommy Lee Jones, niet tegen opgewassen is. No Country for Old Men is te zien om 22.15 uur op CANVAS.

De dochter van een moeder met een euthanasiewens, een invalide voetballer, een familieman met een dubbelleven, een hip stel dertigers en een gescheiden echtpaar dat voor hun autistische zoon doet alsof ze nog samen zijn. Ze leven allemaal in één stad, Rotterdam. En in de komende 24 uur blijken ze meer verbonden dan ze denken. Lotus is te zien om 23.00 op Nederland 2.

Fanny Price laat op 10-jarige leeftijd haar armoedige bestaan in Portsmouth achter zich en gaat bij familieleden in Northamptonshire wonen. Opgegroeid in Mansfield Park bij de bevoorrechte familie Bertram, weet ze dat haar oom en tante, Lady Bertram en Sir Thomas, eeuwig dankbaar moet zijn. Tante Norris heeft Fanny echter nooit anders gezien dan een dienstmeisje en de dochters Maria en Julia doen alles om Fanny te herinneren aan haar lage komaf. Tom, de oudste zoon, drinkt en gokt en houdt zich daarnaast bezig met het bedrijf van zijn vader.

Maar Edmund, de jongste zoon, ontpopt zich als Fanny's bondgenoot. Later verandert Fanny's genegenheid voor Edmund, tot haar grote verrassing in heel andere gevoelens. De komst van twee Londenaren, Henry Crawford en zijn zus Mary, zorgt in Mansfield Park voor de nodige hartstochtelijkheden en perikelen. Te zien om 00.05 uur op BBC2.

The Transporter, Under Siege, Transporter 2, Under Siege 2: Dark Territory, Basic Instinct, Best of the Best, Fled en The Ruins zijn vanavond ook op de televisie te zien.