Kleine Johannes: geen verscherpt toezicht

Redactie

De Amsterdamse woonzorginstelling De Kleine Johannes staat niet langer onder verscherpt toezicht. Dat meldt zorgaanbieder Amsta maandag in een persbericht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is volgens Amsta tevreden over de 'ingezette verbeteracties'.

De woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking werd in december onder verscherpt toezicht geplaatst. De inspectie stelde toen dat er 'hoge risico's voor de vrijheidsbeperking en het ondersteuningsplan van cliënten' waren aangetroffen. Ook was er volgens de inspectie onvoldoende sturing op de verbetering van de kwaliteit en de veiligheid van de zorg.

Amsta, dat zestien woongroepen kent voor vier tot zeven bewoners, laat weten blij te zijn met de opheffing van het verscherpte toezicht. "De systematiek van de ondersteuningsplannen is verbeterd en ook de afbouw van vrijheidsbeperkende maatregelen en middelen", aldus de zorgaanbieder in de persverklaring. "De communicatie met cliënten en cliëntvertegenwoordigers is op een aantal punten verbeterd."

De inspectie kon maandag niet direct reageren op het bericht.